Ingrediente : 10 mere potrivite, 250 g biscuiti, 4 galbenusuri, 500 ml lapte dulce si 150 g zahar pudra, o lingurita de scortisoara, 5 cuisoare, 1.5 litru de apa, o lingura de zahar tos, o lingura de unt topit.
Mod de preparare : Se spala merele, se scoate cotorul si se taie in 4, apoi fiecare sfert se taie in feliute subtiri. Se pune apa intr-o craticioara, se adauga scortisoara, cuisoarele, o lingura de zahar tos si se lasa sa dea un clocot. Apoi se pun feliutele de mar si se lasa sa dea un clocot, cam 1-2 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Intre timp se unge o forma (sau tavite de chec) cu unt topit (eu prefer hartia de copt pentru ca pot manevra mai bine tarta, chiar daca se mai desprinde pe ici pe colo) si se aseaza un strat de biscuiti (asa cum sunt sau bucatele), apoi un strat de mere si tot asa pana la ultimul strat care trebuie sa fie de biscuiti (in functie de inaltimea formei).
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga laptele, fierbinte, amestecand mereu, apoi se pune tot la fiert, in bain-marin, pana se ingroasa ca o smantana groasa. Apoi se toarna compozitia fierbinte peste biscuitii din forma, clatinand-o usor sa patrunda crema bine printre ei si pe margine.
Se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi.
Se incalzeste putin forma in apa calda sau pusa peste o craticioara cu apa, pe ochiul mic al aragazului pana intr-un minut, ca sa se desprinda usor, se rastoarna tarta pe un platou si se decoreaza cu frisca sau crema si felii de fructe, mere, banane, portocale.
Sunday, December 18, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment